Бразилия е земя, известна с музиката и танците си. Ето видовете инструменти, които се срещат в нея:

  1. Агого. На инструмента Агого се е свирило при церемонии и официални празници. Думата „Agogo” всъщност означава гонг или звънец. Това е и най-старият музикален инструмент, който се използва в Самба.
  2. Aтабаке. Този бразилски музикален инструмент се състои основно от специално дърво, наречено Джакаранда, намиращо се в Бразилия. Това представлява ръчен барабан, който се използва в много религиозни стилове на музиката.
  3. Батерия. Батерията основно означава набор от барабани в превод от португалски език. Този набор от инструменти може да включва Сурдо, Чокалхо, Агого, Пандейро, Репиникю и др.
  4. Ганда. Гандата е цилиндрично оформен музикален инструмент. Съставен е от ръчно изработена кошница, която е куха отвътре. Тази кошница е пълна с камъни и метални топки. Начинът на свирене на Гандата се основава на дрънченето. Този инструмент също се използва в музиката стил „Samba”.
  5. Пандийро. Пандийрото е вид тамбурина. Трябва да се разклати, за да може да се получи звук. Има много известни музиканти, които са придобили популярност като някои от най-известните музиканти на Пандийро. Този инструмент може да бъде модифициран, за да произведе редица музикални ноти. Трябва да се държи в една ръка и от друга страна да се удари, за да се получи звук.
  6. Рипиникю. Рипиникю, известен още като Репикю, е музикален инструмент, който е изработен от метал. В миналото този барабанен инструмент е бил изработен от дърво. Той прилича на двуглав барабан. Също така, се използва най-вече в карнавалните фестивали на Рио де Жанейро. Ако човек иска да свири на Рипиникю, следва да го носи с помощта на раменни колани и трябва да използва дървена пръчка, за да свири на барабана. Понякога човек може дори да използва две дървени пръчки, за да свири на Рипиникюто.
  7. Шекере. Този музикален инструмент произхожда от Африка. Направен е от кората на тиква. Тъй като всяка форма е различна, произведеният звук също варира. В Бразилия този инструмент е увит в мрежа.

Някои други инструменти, с които се изпълнява традиционната бразилска музика, включват Рекореко, Беримбау, Тамбурин / Тамборим, Кавахинхо и др.

Това са някои от музикалните инструменти, които са били използвани за създаване на красиви композиции от древността до наши дни. Нищо чудно, че музиката „е в кръвта” на всички бразилци!

Традиционните музикални инструменти от Бразилия
5 / 5 от 3 гласа

Добавена от

webtech

СПОДЕЛИ

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *