Направата на някои по-обикновени музикални инструменти заедно с детето ви е най-добрият начин да научите децата за някои изкуства и занаяти. Дори изработването на само един от тези музикални инструменти е достатъчно да пробуди децата ви да използват творчеството си. По този начин ще ги вдъхновите да направят свой собствен музикален инструмент. Ето ги и тях:

Барабан

Нуждаете се от цилиндрично оформена кръгла кутия (с капак), две малки пръчки, дълга връв, някаква декоративна хартия и лепило. Опаковайте кутията с декоративната хартия с помощта на лепилото. Сега направете дупка в средата на капака и в основата на кутията. Поставете връвта през отвора, направен в канала на кутията, и го извадете от отвора, направен в основата. Завържете краищата на възел, така че детето ви да може да закачи барабана около врата си, докато свири на него.

Домашна китара за деца

Вземете празна кутия за зърнени храни или за обувки. Ако сте взели кутия за обувки, залепете капака на кутията, като използвате лепило или лепяща лента. Сега изрежете отвор с диаметър около 6 см в центъра на кутията. Издърпайте гумени ленти от единия край на кутията в другата, като внимавате да не ги  счупите. Можете, също така, да украсите китарата с някаква декоративна хартия. Но трябва да го направите, преди да свържете струните.

Дрънкалки

Те наподобяват на маракасите. Ще трябва просто да напълните със зърно като суров ориз или ечемик съд, наподобяващ пластмасово яйце. Дайте го на детето си и гледайте вълнението на лицето му.

Музикални пръчици

Имате нужда от две дървени шишчета и двадесет до тридесет дървени мъниста с диаметър приблизително един сантиметър. Подострете краищата на дървените шишчета и навийте еднакъв брой от мънистата и на двете. Сега залепете краищата с лепило за дърво и в двата края. При триене на двете пръчки с мъниста, ще получите звука, който издават щурците. Това, разбира се, е нещо различно и децата ви определено ще се радват.

Описаните музикални инструменти не са предназначени за възпроизвеждане на сложни музикални мелодии. Тяхната цел е по-скоро да пробудят интерес към музиката у вашето дете. Известен факт е, че музиката интересува децата и направените от вас инструменти няма как да не предизвикат усмивки по лицата им.

Музикални инструменти за деца
5 / 5 от 2 гласа

Добавена от

webtech

СПОДЕЛИ

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *